► Hledání freelancera
Freelance-Market-CZ
  • OSVČ 3
  • OSVČ 2
  • OSVČ 20
  • OSVČ 17
  • OSVČ 23
  • OSVČ 18
  • OSVČ 7
  • OSVČ 16
  • OSVČ 21
  • OSVČ 12
  • OSVČ 24
  • OSVČ 25
  • OSVČ 13
  • OSVČ 6
  • OSVČ 22
  • OSVČ 19
  • OSVČ 15

Dokument zdarma: Desatero poctivého podnikatele

Freelancer-Documents

Podnikat se dá různými způsoby, ale poctivost se nakonec vždycky vyplácí, i když cesta k úspěchu bývá delší. Jak se poučit z chyb, jaká reklama zafunguje, proč je důležitá komunikace se zákazníky… Dušan Souček vám ve svém dokumentu odpoví na mnoho otázek, které se týkají cesty k úspěšnému podnikání. (PDF, 22 stran, 2,3 MB)

Distribuován zdarma e-mailem:  captcha-1  ► Zobrazit všechny dokumenty 

Neformátovaný náhled dokumentu: 'Desatero poctivého podnikatele' (Část 6):

uvidí a uslyší. Pred svými zákazníky se nemužete schovávat, musíte stát v první linii.
Kvalitní komunikace ale neznamená být každou minutu na telefonu, být pripoutaný k síti a celý den odpovídat na e-maily. Pokud vyrizujete nejakou záležitost, snažte se ji vyrešit na poprvé. Vyrizovat korespondenci neznamená odepisovat, ale vyrídit. Snažte se, aby každá odpoved byla odpovedí „poslední“.
Každý problém vznikl pouze nevhodnou komunikací nebo neochotou o tom mluvit. Nebojte se konfliktu – vždy je lepší se pohádat, než mlcet. Naucte se tlumocit své vize a cíle do jazyka tech, kterým to chcete ríct. Vše pak bude mnohem jednoduší.
8. zásada v 25 slovech
Komunikujte casto a efektivne. Ale pouze tak, aby Vás bylo slyšet. Nejlépe toho docílíte, když nebudete mluvit o sobe ale o druhých. Neprodávejte, ale pomáhejte.
10 ZÁSAD POCTIVÉHO A ÚSPEŠNÉHO PODNIKATELE
15 www.dusansoucek.cz
zásada 9.
RUTINA A MODERNIZACE
Vše už bylo vymyšleno. Drž se osvedcených postupu. Nic nevymýšlej. Dodržuj overená pravidla. Takto to fungovalo pred námi a takto to bude fungovat i Tobe. Nesmysl! Nac by nám potom byla veda a bádání. Vše je teprve pred námi. Cekají nás neuveritelné veci.
Kdo se pouze drží rad tech druhých a nevytvárí sám nové technologie a systémy je pouhý „plagiátor“. Nicím se neliší a není také duvod ho jakkoli následovat, nedej bože kupovat jeho služby. Každý kdo neinovuje, nemodernizuje, dennodenne nevyhledává nová -lepší rešení, patrí do „báne“ nebo do starého železa.
Neplette si zásady s postupy
Zásady poctivého podnikání pretrvají po staletí. Postupy, které platí dnes, budou již zítra zastaralé a bezcenné. Pred 100 lety nebyl internet, pred 50 lety nebyl mobilní telefon, pred 10 lety nebyl facebook. Modernizace a nové technologie mení dobu, kdo to nechápe, muže zacít ucit.
Kdo celý den pracuje, nemá cas myslet - VYDELÁVAT
Podnikání je vlastne nepretržité zlepšování procesu. Není to administrativa, zbesilé telefonování osmi telefony najednou, vyrizování e-mailu. O úspechu nerozhodují hrdé pocty kilometru na služebním aute ani hodiny strávené u pocítace.
Rutinní práce však k podnikání patrí, je nutné ji co nejvíce zjednodušovat a automatizovat. Trávit hodiny prací, kterou je možné zvládnout s pomocí moderních technologií za pár minut je obrovský hrích a mrhání talentem – lidským myšlením.
Argument: Nemám cas premýšlet, musím pracovat. Je ta nejšílenejší výmluva jakou jsem kdy slyšel. Dokážete spocítat, kolik stojí hodina práce, kterou za Vás muže udelat automat? (napr: psát faktury, vyrizovat objednávky v e-shopu) Kolik? – 1,5 Kc/hod – to je Vaše mzda za tuto práci.
9. zásada v 16 slovech
Neustále inovujte a využívejte moderních technologií. Nechte rutinu pro automaty a využijte potenciál lidí na plno.
10 ZÁSAD POCTIVÉHO A ÚSPEŠNÉHO PODNIKATELE
16 www.dusansoucek.cz
zásada 10.
SPOLUPRÁCE A PARTNERSTVÍ
Každý jsme ve svém boji sám za sebe. Nikdo nám nemuže pomoci více než si dokážeme pomoci sami. Nespoléhejte, že Vám nekdo pomuže. Že za Vás vykoná nepríjemnou práci, udelá nepríjemné rozhodnutí. Na své ceste jste sami!
A presto pokud na vše budete sami, tak to daleko nedotáhnete. Naucili jste se zastávat vetšinu prací ve svém podnikání. Stejne dobre si ale uvedomujete, že nekteré práce nezvládáte tak jak by se na poctivého podnikatele slušelo. A zpusobujete tak svým zákazníkum ztrátu.
Nikdo není dokonalý ve všem. Pro další rust podnikání je nutné si pro každou oblast najít vhodné partnery nebo spolupracovníky. Spolupráce a partnerství s kolegy muže Vaše podnikání vynést do výšin, o kterých se Vám nezdá. Ale také, jej muže stáhnout opacným smerem. Na vine nikdy nebudete Váš partner, ale pouze Vy. Vy jste uzavreli partnerství.
Kvalita partneru a spolupracovníku je ROZHODUJÍCÍ
Spojte se s temi nejlepšími a nabídnete ze sebe to nejlepší. Partnerství je o vzájemném prínosu. Vyhledávejte takové partnery, s kterými Vás bude spolupráce bavit. Který mají nejenom to, co potrebujete, ale zároven máte i podobnou filosofii v podnikání.
Nezustávejte v partnerství, které nefunguje. Zrušte jej okamžite. Pokud špatným partnerstvím trpíte Vy, je to pouze Váš problém. Nesmí tím ale trpet Vaši zákazníci. Nebojte se ríci svým partnerum, co Vám vadí. Je to cenná zpetná vazba. Bez uprímnosti to nepujde.
10. zásada v 25 slovech
Uzavírejte partnerství – umožní Vám násobit zisky. Vybírejte takové partnery, pro které budete prínosem, a oni budou prínosem pro Vás. Nebojte se

Neformátovaný náhled dokumentu: 'Desatero poctivého podnikatele':  Část 1, Část 2, Část 3, Část 4, Část 5, Část 6, Část 7, Část 8

Používáme soubory cookies pro vyšší uživatelský komfort. Pokračováním vyjadřujete souhlas s naším používáním cookies.