► Hledání freelancera
Freelance-Market-CZ
  • OSVČ 22
  • OSVČ 25
  • OSVČ 18
  • OSVČ 15
  • OSVČ 7
  • OSVČ 19
  • OSVČ 16
  • OSVČ 23
  • OSVČ 3
  • OSVČ 6
  • OSVČ 17
  • OSVČ 21
  • OSVČ 13
  • OSVČ 12
  • OSVČ 20
  • OSVČ 24
  • OSVČ 2

Dokument zdarma: Desatero poctivého podnikatele

Freelancer-Documents

Podnikat se dá různými způsoby, ale poctivost se nakonec vždycky vyplácí, i když cesta k úspěchu bývá delší. Jak se poučit z chyb, jaká reklama zafunguje, proč je důležitá komunikace se zákazníky… Dušan Souček vám ve svém dokumentu odpoví na mnoho otázek, které se týkají cesty k úspěšnému podnikání. (PDF, 22 stran, 2,3 MB)

Distribuován zdarma e-mailem:  captcha-1  ► Zobrazit všechny dokumenty 

Neformátovaný náhled dokumentu: 'Desatero poctivého podnikatele' (Část 2):

každý se má lépe než Vy.
Už pár hodin sedím a premýšlím nad atraktivním úvodním textem. Co napsat, neco sexy… . -% - * . : - nemám nic…
Možná si v podnikání pripadáte podobne. Roky se plahocíte za úspechem, který se Vám stále vzdaluje. Mezi tím vídáte úspešné kolegy, spolužáky, kamarády. Skoro každý se má lépe než Vy.
Bohužel neexistuje zázracná metoda. Není jiné šance, než zacít delat veci poctive a smysluplne. Pokud se vydáte na cestu poctivého podnikatele, úspech Vás nemine. Neprijde hned, ale tak už to bývá. Každý úspech pres noc trvá hezkou rádku let.
Podnikám již radu let a možná víc jak polovinu z toho mi trvalo, než jsem pochopil jak velká pravda je staleté moudro „S poctivostí nejdál dojdeš“. Vyzkoušel jsem spoustu zázracných strategií, než jsem zjistil jak je to vše zbytecné a že nejlepší je poctive pracovat na tom co Vám dává smysl a zároven prináší užitek ostatním.
Tím by mohl klidne celý ebook skoncit – jdeme makat.
10 ZÁSAD POCTIVÉHO A ÚSPEŠNÉHO PODNIKATELE
5 www.dusansoucek.cz
Každé podnikání je poskytování rešení na problém, který trápí nekoho jiného. Zákazník má problém - podnikatel má rešení.
Až príliš casto se mluví o vydelávání penez než o opravdovém smyslu každého podnikání. Smyslem úspešného a poctivého podnikání je služba spolecnosti. S dobrou službou nebo zbožím prijdou spokojení zákazníci. A s tím prichází podnikatelský „úspech“ – i financní.
Spousta podnikatelu si to neuvedomuje, a mnohem více se zameruje na vlastní prospech. Hrde ríkají, že se orientují na zisk. Vytváret zisk je v porádku. Pokud nabízíte kvalitní službu je povinností vytváret zisk. Pro Vás a pro další rozvoj Vašeho podnikání. Je duležité si dobre uvedomit, že zisk je jen odmena za poskytnutou službu.
Než budete pokracovat ve ctení, zkuste se nad tím zamyslet. Když máte jednání s klientem, jdete na nej s presvedcením, že mu chcete opravdu pomoct nebo s vedomím že mu chcete za každou cenu prodat – nutne potrebujete/chcete jeho peníze?
Jak by se Vám nabízely Vaše služby, kdybyste od zacátku premýšleli nad dobrem, které s nimi udeláte. Jak se Vám za techto predpokladu bude ríkat o peníze? A jak to pujde, když budete za každým klientem videt pouze tu cástku, kterou Vám prinese?
podnikání = pomáhání
10 ZÁSAD POCTIVÉHO A ÚSPEŠNÉHO PODNIKATELE
6 www.dusansoucek.cz
3 generace Batu
10 zásad úspešného a poctivého podnikatele
Zkušenost je jako móda. Co vede k úspechu dnes, bude zítra nerozumné a neproveditelné.
Technologie dneška jsou již zastaralé. Zásady veku nebudou prekonány nikdy!
. . .
10 ZÁSAD POCTIVÉHO A ÚSPEŠNÉHO PODNIKATELE
7 www.dusansoucek.cz
zásada 1.
SPECIALIZACE A VÁŠEN
Zákazníky mužete pritáhnout skvelou reklamou nebo nízkými cenami. Pokud jim ale nenabídnete neco opravdového – tak od vás stejne utecou. Lidé velmi rychle poznají, zda jste opravdový odborník, nebo zda se jim snažíte prodat pozlátko v alobalu. Budte odborníky na své remeslo.
Devatero remesel – desáté je bída
Nesnažte se delat všechno - specializujte se na Váš obor. Nebojte se ríct, že neco nedeláte. Stante se uznávanými specialisty, kterí jsou vyhledávaní široko daleko.
Jisté je, že odborníkem nikdy nebudete na zacátku své cesty. Vášen a zájem o obor v kombinaci s vytrvalostí z Vás však udelají znalce, který je placen zlatem. Nikdo neví, jak bude tato cesta dlouhá. Zkušenost se však stává bezcenná, pokud prichází pozde.
Neztrácejte už ani minutu, vrhnete se do podnikání s rozumem a vášní. Máte-li lidem co nabídnout je každé zbytecné váhání pohrdání spolecností.
Proc odborníci neuspejí? A úspech v podnikání slaví ti, kterí nejsou uznávanými specialisty?
Specializace a vášen pro obor totiž pro úspech nestací. Abyste uspeli v podnikání, musíte se stát také odborníky na podnikání. Práve to je duvod, proc casto Ti nejvetší odborníci neuspejí. Podnikání není veda, ale je bláhové si myslet, že principy tohoto „remesla“ není treba studovat a vylepšovat.
I tady je potreba radeji zacít, než se stále pripravovat. Pokud budete mít skutecnou výdrž a touhu po „vítezství“ tak se vše postupne naucíte cestou.
PREVZÍT – PRIZPUSOBIT - ZLEPŠIT
Inspirujte se temi nejlepšími z oboru a vše aplikujte do svého podnikání. Máme spoustu ucitelu hodných následování (Bata, Cuba, Štepánek – z novodobých: Frolík, Kucera). Možná se práve z Vás stanou úspešní podnikatelé a nakonec se i o Vás bude psát.
1. zásada v 25 slovech

Neformátovaný náhled dokumentu: 'Desatero poctivého podnikatele':  Část 1, Část 2, Část 3, Část 4, Část 5, Část 6, Část 7, Část 8

Používáme soubory cookies pro vyšší uživatelský komfort. Pokračováním vyjadřujete souhlas s naším používáním cookies.